فروش دختران جوان در کشور مصر بـه یکی از فشار هاي بسیار سخت تبدیل شده اسـت در ادامه با ماجرای فروش دختران باکره در کشور مصر جنجال بـه پا کرد «+عکس» برترین بت را دنبال کنید.
تجارت و قاچاق دختران جوان و نوجوان مصری درحال تبدیل شدن بـه پدیده اي بزرگ و خطرناک در مصر شده اسـت و این نکته اي اسـت کـه روزنامه آمریکایی “واشنگتن پست” ان را افشا کرده و مورد تاکید قرار داده کـه 81 درصد از خریداران این دختران از عربستان سعودی و بـه طور خاص از خاندان آل سعود هستند.
واشنگتن پست ضمن پرداخت گزارشی دراین ارتباط بـه این موضوع اشاره می کند، دخترانی کـه در مناطق پیرامونی و روستایی و محروم مصر زندگی میکنند، بیش از دختران دیگر طبقات اجتماعی مصر در دسترس ازدواج زود هنگام قرار میگیرند کـه ازدواجی موقتی و غیر دائمی اسـت و بـه طور معمول زمینه را برای عقد یک جانبه هموار و فراهم می کند، بدون این کـه رضایت دختر را درنظر داشته باشد.
بیشتر بخوانید: سوزاندن دختر بیمار توسط مادر شیطان صفت «+عکس»
این روزنامه آمریکایی در ادامه گزارش خود بـه این نکته اشاره می کند کـه روزانه حدود 38 هزار دختر نوجوان و جوان مصری برای چنین ازدواج هایي در نقاط مختلف جهان فروخته می شوند و زندگی کـه در آینده در انتظار آنهاست.
زندگی بدون آموزش و تحصیل و خودکفایی و استقلال اسـت. افزون بر این کـه انها با خطرات بسیار و فزاینده اي بـه دلیل بارداری هاي زود رس و زایمان هاي غیر طبیعی و اصولی مواجه هستند ودر واقع این نخستین دلیل دختران نوجوان قرار گرفته در گروه سنی 15 تا 18 سال در جهان سوم اسـت، بـه گونه اي کـه از هر 7 دختر نوجوان جهان سومی یک نفر از آن ها زیر سن 15 سال ازدواج میکنند و ازدواج آن ها از طریق فروش آن ها از سوی خانواده اشان صورت میگیرد.
واشنگتن پست توضیح داد کـه توریسم جنسی نام نوع جدیدی از سیاحت و گردشگری در مصر اسـت کـه در تابستان و با ورود ثروتمندان عرب حوزه خلیج فارس بـه این کشور بـه شدت رو بـه فزونی میگذارد و خانواده هاي آن ها در قبال ازدواج موقت انها را بـه این ثروتمندان عرب از جمله شیوخ سعودی فروخته می شوند.
واشنگتن پست تاکید می کند کـه پیگیری روند توریسم جنسی کودکان در مصر بسیار سخت و مشکل اسـت، اما سازمان ملل پیشبینی می کند کـه سالیانه دو میلیون کودک را در برمی گیرد کـه اغلب آن ها از کودکان کشور های فقیر هستند کـه دارای پیش زمینه هاي سیاحت و گردشگری و جذب توریسم هستند، مانند هند، تایلند، کاستاریکا و غیره.
واشنگتن پست در ادامه گزارش خود ذکر می کند کـه استفاده غیر قانونی از کودکان در سیاحت و گردشگری جنسی در مصر موجب شده تا پوششی دینی و مذهبی برای توجیه و قانونی جلوه دادن ان این نوع از توریسم کنند، در حالی کـه هیچ یک از اصول و مبادی دین اسلام چنین توریسمی را مباح و مجاز نکرده اسـت.
این روزنامه آمریکایی توضیح میدهد کـه ازدواج کودکان غیر از مصر در دیگر کشور های همجوار مصر نیز رایج و متداول اسـت و مهری کـه بابت آن گونه ازدواج ها پرداخت می شود، بسیار اندک و بـه اندازه بهایی اسـت کـه برای قاچاق این کودکان پرداخت می شود.
بیشتر بخوانید: آلت تناسلی این مرد برایش دردسرساز شد!! «کار عجیب یک زن در توییتر +عکس»
واشنگتن پست بر این باور اسـت کـه توریسم جنسی با کودکان در مصر بسیار فضاحت بارتر و بدتر از ازدواج کودکان و استفاده و بهره برداری جنسی از کودکان اسـت و اکثر دخترانی کـه بـه این شکل ازدواج میکنند، بعد ها بـه عنوان خدمتکار در خانه ها خدمت خواهند کرد.
یک مسئول حکومتی مصری کـه دراین قضیه فعالیت می کند، دراین باره می گوید کـه برخی از این دختران نوجوان پیش از رسیدن بـه سن 18 سالگی بیش از 60 بار ازدواج میکنند و ازدواج انها بین دو تا هفت روز بیشتر دوام نمی آورد.
روزنامه واشنگتن پست تاکید می کند، تحقیق صورت گرفته از سوی دایره مبارزه با قاچاق کودکان وابسته بـه کمیته ملی کودکان و مادران مصر نشان میدهد کـه 75 درصد شرکت کننده دراین نظر سنجی در مناطق روستایی و پیرامونی شهرها دختران نوجوانی را می شناسند کـه در دام چنین تجارتی گرفتار آمده اند و اغلب آن ها بر این باور هستند کـه میزان این نوع تجارت درحال افزایش اسـت.این تحقیق تاکید می کند، اغلب مشتریانی کـه برای این نوع تجارت راهی مصر می شوند، از کشور های حوزه خلیج فارس هستند و 81 درصد آن ها سعودی هستند./گروه بین الملل مشرق
یکپژوهشگر مسائل اجتماعی درباره ازدواج زودهنگام، فروش و معامله دختران بـه«آرمان»می گوید: از گذشته تا کنون در روند ازدواج در جامعه ما مقولهاي تحت عنوان شیربها وجود داشته و دارد. این در حالی اسـت کـه هماکنون نیز در برخی از مناطق کشور شیربها از داماد اخذ میشود، اما اگر این شیربها بیش از مبالغ مرسوم و عرف اخذ شود، می توان این اقدام را خرید و فروش دختر دانست.
ثریا عزیزپناه میافزاید: اغلب در ازدواجهاي زودهنگام فاصله سنی زوجین بیش از سنین متعارف اسـت و خانوادهها بـهدلیل فقر خواستار این پیوند هستند. او تاکید میکند: این مساله در کشور ما کمرنگ اسـت و اغلب در مناطق محروم و در میان اقوام مهاجر و پناهنده مشاهده می شود.
عزیزپناه میافزاید: وقتی در کشور ما آمار حاشیهنشینان و افراد با وضعیت اقتصادی زیرخط فقر مطرح می شوند، طبیعتا در چنین شرایط معیشتی خانوارها ممکن اسـت بـه فرزندان خود و بـهویژه فرزندان دختر بـه عنوان کالا نگاه کرده و از این کالا برای برون رفت از فقر و تنگناهای معیشتی خانوار استفاده کنند. د
ر این اقدام خانوارها شاید دخترشان را بـه شکل رسمی بـه فروش برسانند. او درباره دیگر عوامل فروش دختران می گوید: مساله اعتیاد، طلاق و انواع آسیبهاي اجتماعی دراین زمینه تاثیر گذار اسـت. بیشک وقتی خانوادهاي با فقر و اعتیاد روبرو باشد، ایفای وظایف پدر و مادری بـه یک مساله دشوار تبدیل می شود.
بـه گفته این پژوهشگر مسائل اجتماعی چند عامل باعث میشود کـه بـه دختران بـه عنوان شی نگاه شود، در غیر این صورت بعید بـه نظر می رسد کـه خانوادهایی با حد معیشتی مناسب دخترشان را در حد کالا بدانند.
بیشتر بخوانید: خیانت عجیب یک زن با خریدن اپارتمان برای خوش گذارنی «+عکس»
عزیزپناه تاکید میکند: چندین سال اسـت کـه این بحث بـه عناوین مختلف مطرح میشود، اما هماکنون فعالان حوزه اجتماعی تمایل بـه حل مساله دارند. دراین شرایط باید دانست کـه آیا مجلس با افزایش سن ازدواج موافق اسـت؟چون قوانین پایه اصلی در پیشگیری و حمایت از اقشار در دسترس آسیب محسوب میشود.
او با بیان این کـه اگر قوانین از بعد حمایتی بـه مساله ازدواج زودهنگام دختران توجه کرده و این مقوله جرم تلقی شود می توان در پیشگیری از ازدواج موفق عمل کرد، میافزاید: در اغلب موارد نیز یکی از پایههاي اصلی آموزش اسـت، اما تا کنون آموزشهاي رسمی و غیررسمی بـه شکل منفعل عمل کردهاند. بـه گفته او هماکنون زندگی مشترک در افراد با سنین بالا با چالش روبهروست دیگر چه برسد بـه ازدواجهاي زودهنگام.